Asociația Berarii României urează bun venit unui nou membru – SCORILO, berea din Poiana Mărului

Începând de la 1 ianuarie 2022, SCORILO, producătorul de bere artizanală din Poiana Mărului, s-a alăturat asociației Berarii României.

SCORILO este al nouălea membru și al șaptelea producător de bere care devine parte din asociația Berarii României. Ceilalți membrii sunt cei mai importanți producători de bere din România: BERGENBIER, HEINEKEN Romania, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES, MARTENS și CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și  ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI DIN ROMÂNIA.

În anul 2021, primul an complet din punct de vedere financiar de la lansare, SCORILO a înregistrat o cifră de afaceri de peste 681 de mii de lei.

“Pentru 2022 ne dorim dublarea cifrei de afaceri prin extinderea zonelor în care vindem berea artizanală SCORILO. Ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei de distribuție, pe consolidarea colaborărilor pe care le avem cu partenerii din zona cash and carry și inițierea unor parteneriate noi, dar și pe o listare mult mai puternică în zona Horeca”, spune Mihai Schelean – Șomfelean, co-proprietar and berar la Fabrica de bere artizanală SCORILO.

“Totodată, în 2022, intenționăm să ne mărim echipa de vânzări și ne vom implica în promovarea și dezvoltarea zonei unde avem capacitatea de producție. Poiana Mărului din Munții Țarcu, Caraș –  Severin este o zonă deosebit de frumoasă care merită să fie cunoscută de către românii care știu să aprecieze natura și zonele speciale pe care le oferă țara noastră”, concluzionează Mihai Schelean – Șomfelean.

“Ne bucurăm că familia berarilor se extinde prin alăturarea SCORILO, un jucător intrat pe piață în martie 2020, dar cu ambiții mari de dezvoltare. Asociația reprezintă interesele comune ale industriei de bere în fața autorităților și a societății. De aceea, include în componența sa atât producători mari, cât și pe cei medii sau mici, dar și furnizori de materii prime agricole pentru producția de bere. Cum segmentul berilor craft este într-o continuă efervescență, sunt binevenite și alte microberării în cadrul asociației Berarii României pentru a dezvolta împreună o cultură autentică a berii în țara noastră”, declară Julia Leferman, director general Asociația Berarii României.

Despre SCORILO

SCORILO este o afacere de familie izvorâtă din pasiunea pentru bere, istorie și legende. Fabrica de bere SCORILO se află situată în localitatea Poiana Mărului, Caraș – Severin, în inima Munților Țarcu, la 600 de metri altitudine.

Localitatea în care este construită fabrica este asociată cu legenda regelui dac Scorilo. Aceasta spune că Scorilo, tatăl lui Decebal, ar fi ascuns comoara sa într-o peșteră aflată în Poiana Mărului, iar cel norocos o poate găsi acolo atunci când cade prima rază de soare, ce vine de pe creasta muntelui Nedeia, în ziua de 21 iunie a fiecărui an.

Familia Șomfelean, care deține afacerea SCORILO, produce beri artizanale, tip Lager (Blondă), IPA (arămie) și Weizen („wheat”), realizate după rețete dezvoltate în colaborare cu maeștrii berari din Austria. Colaboratorii austrieci îi asistă de altfel pe specialiștii locali și în procesul de producție. Capacitatea de producție a instalațiilor fabricii de la Poiana Mărului este de 300.000 de litri de bere anual, cu posibilitatea de a crește producția până la o capacitate maximă de 900.000 de litri pe an. Valoare inițială a investiției s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro.

SCORILO este o bere naturală, de calitate superioară, care iese pe ușa fabricii după o perioadă de fermentație de 30 de zile. Materia primă este importată din Austria, Slovenia și Germania.

Despre Asociația Berarii României

De 18 ani, Asociația Berarii României reprezintă vocea comună a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt să sprijine dezvoltarea unui sector durabil, să promoveze un mediu competițional transparent, să asigure un tratament egal și corect în fața instituțiilor de reglementare și să educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile și consumul responsabil de bere. Din 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, aderând la organizația Berarii Europei, fondată în 1958 la Bruxelles.

Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilității, în sensul eficientizării consumului de apă și de energie în producţia de bere sau în reducerea amprentei de CO2. De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse în circulație voluntar.

 

Sari la bara de unelte