Schimbări în cadrul Asociației Berarii României
București, 28 aprilie 2016: După unsprezece ani de activitate marcată de numeroase realizări, Constantin Bratu a luat decizia de a părăsi poziția de Director General al Asociației Berarii României pentru a se dedica unor noi provocări profesionale. Coordonarea activității Asociației Berarii României va fi asigurată, începând din luna mai, de Secretarul General al organizației, Ciprian Sandu, sub supervizarea Președintelui Consiliului de Administrație.
“Vreau să îi mulțumesc domnului Constantin Bratu pentru eforturile susținute depuse pentru ca acest proiect de suflet al producătorilor de bere din România – Asociația Berarii României -, nu doar să prindă contur și să capete anvergura de azi, dar să și aibă un aport important la dezvoltarea culturii locale a berii. În același timp, îi urez succes domnului Ciprian Sandu în misiunea pe care o are de a continua proiectele Asociației la cele mai înalte standarde.”, a declarat Igor Tikhonov, Președinte Asociația Berarii României.
Promotoare a culturii berii în România și artizană a autoreglementării industriei berii, Asociația Berarii României și-a asumat misiunea de a veghea la menținerea unui mediu de afaceri sustenabil și responsabil în cadrul sectorului său de activitate.
Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor publice, valorile care o guvernează.
“Timp de unsprezece ani, evoluția mea profesională s-a identificat cu dezvoltarea Asociației Berarii României, organizație căreia i-am fost alături încă de la înființare. Sunt mândru că am contribuit, alături de colegii mei, la dezvoltarea sustenabilă a sectorului berii în România. Proiectele derulate în tot acest timp împreună cu membrii Asociației îmi vor rămâne un reper de profesionalism și fair-play, o experiență pentru care le mulțumesc tuturor.”, a completat Constantin Bratu.
“Cred că am o misiune dificilă, dar foarte frumoasă, aceea de a menține evoluția Asociației la standardele înalte ale sectorului berii din România. Am bucuria ca, odată cu această numire, să pot continua proiecte de anvergură menite să păstreze berea produsă local pe mesele și în inimile românilor.”, a adăugat Ciprian Sandu, Secretar General Asociația Berarii României.
Ciprian Sandu este parte a echipei Asociației Berarii României de doi ani, anterior ocupând funcția de Public Affairs Manager.
Înainte de a se alătura echipei Asociației Berarii României, Ciprian Dragoș Sandu a ocupat timp de doi ani poziția de Public Affairs Consultant în cadrul BDR Associates – Hill+Knowlton Strategies Affiliate, ce a urmat experienței acumulate timp de trei ani în calitate de Consilier pentru afaceri europene în cadrul Departamentului de afaceri europene al Guvernului României. Este absolvent al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, licențiat în științe administrative și deține o diplomă de master în guvernare modernă și integrare europeană. De asemenea, Ciprian Dragoș Sandu și-a completat studiile cu mai multe cursuri de formare în afaceri europene și management.
Despre Asociația Berarii României
Asociația Berarii României reprezintă un veritabil simbol al sectorului berii de la noi din țară. În cei doisprezece ani de existență, Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor statului, valorile care o guvernează.
Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI.
Cele șase companii membre ale Asociației asigură aproximativ 3.700 de locuri de muncă în cadrul celor douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării. Unitățile de producție ale membrilor Asociației sunt situate în Ploieşti, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pantelimon, Timişoara, Buzău, Braşov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.
Începând cu anul 2008 Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asociațiile naționale ale berarilor din statelor UE, alături de Norvegia, Elveția și Turcia. Organizaţia reprezintă interesele a peste 6.500 de producători de bere din Europa în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale. Mai mult, Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a 2,3 milioane de oameni care au locuri de muncă datorită producţiei şi vânzării berii.